HTML TUTOR ZA BLOG............MI VAM NUDIMO: OSNOVE HTML-a, CSS-a, KODOVE ZA JAVASCRIPTU I JOS MNOGO TOGA ... DODAJTE NAS U LISTU VASIH PRIJATELJA I PREPORUCITE NAS OSTALIMA...
DOBRODOSLI NA PRAVU ADRESU
NAZIV BLOGA: HTML TUTOR ZA BLOG
IME VLASNIKA: TUTOR
OVDJE MOZETE NACI MNOSTVO BESPLATNIH SKRIPTI ZA VAS BLOG
OBAVJEST: BLOG JE TRENUTNO NEAKTIVAN!!
OBAVJEST: VECINA SCRIPTI JE PRILAGODJENA SAMO IE5+ BROWSERIMA!!
html kod za boju pokretne slike besplatan upload mp3 muzike
23.11.2006.

NISTA NIJE SIGURNO!!!

E ovdje cu posvetiti malo vise paznje onom zastitnickom djelu vaseg bloga. Vec sam u prethodnim postovima dala primjere kako da zastitite svoje sadrzaje koji pripadaju samo vama. U sustini najjednostavniji nacin da zastitite vas blog bez ubacivanja bilo kakvih skripti jeste da dodate onaj dio sa

"Copyright © 2004 - 20102019 - Blogger.ba. Sva prava pridržana."

sto znaci: pravo na reproduciranje,  gdje vlasnik bloga je taj koji ima pravo da radi sta hoce sa svojim blogom a ostali su tu da samo citaju ono sto je napisano... ali se mnogi toga ne pridrzavaju i stalno kopiraju svakakve clanke sa interneta ne gledavsi da li njihov autor dopusta takvo sto i da li je taj sadrzaj po "Copyright ©-om" .

Ukoliko pak zelite da kopirate tudji sadrzaj na vas blog to mozete uraditi ali obavezno u donjem uglu navedite ime autora ili naziv, odnosno link prema stranici iz koje je preuzet dati sadrzaj.

A sad ono najnevjerovatnije...Da li ste sto posto sigurni da ste zastitili vas blog stavivsi zabranu kopiranja (JavaScript)?! ...Zapravo i niste!!!Svaki posjetilac moze da vidi vas html kod time sto ce klikom na "VIEW" otvoriti "SOURCE" i time dobiti vas html kod!!!


html tutor
431580

UKRATKO:
HTML je jezik kojim je moguce formatirati izgled www stranice, koristi se od 1992. godine. Svaka www stranica koju posluzitelj salje pretrazivacu nije cisti tekst vec sadrzi niz informacija u skladu s HTML jezikom koje govore pretrazivacu kako dokument treba prikazati. HTML predstavlja dogovor o zajednickom jeziku između autora stranica i pretrazivaca - komunikacija i razmjena informacija je moguca iskljucivo ako obje strane govore isti jezik.
"HTML" je skracenica od "HyperText Markup Language" te na osnovu njega cemo kreirati tabele, ubacivati slike, i sl.
"Html kod" cine tagovi (najmanja jedinica). npr. za pocetak stranice imamo "html" tag
"head" -jeste prvi tag koji je bitan za stranicu gdje je sadrzan njen naslov unutar head-a. On nije vidljiv u browseru kao i meta tag, JavaScript i CSS. Unutar njega ce "title" biti vidljiv u browseru.
"meta" tagovi dolaze unutar "head" taga i sadrze ime (name), sadrzaj (content), scheme te http-equiv (koji se koristi za postavke refreshinga stranice ili za postavke coockie-a). Meta tagovi se stavljaju kao dodatak stranicama ali nisu obavezni (keywords, opisi, datum posljednjeg update-a, refreshinga npr. svakih 10 minuta i sl.).
unutar "title" stavljamo ime stranice i taj tag se stavlja unutar "head-a."
"body" je slijedeci tag iza head-a; obuhvata tekst, muzika,slike i sl.
Odvajanje teksta obavlja se sa tagom "/br" i ostatak teksta ce se nastaviti zapisivati u slijedecem redu. Za odvajanje teksta u postovima mozete koristiti i paragrafe . Dakle svaki tag se otvara sa <> a zatvara sa i tagove je ispravno pisati malim slovima...
html tutor

neka vaš glas odluči...