pokretna poruka

Kod ubacite unutar posta ili <body> taga:

 

39 komentara

 1. za piper2104:
  provjeri da li ti je dobro definisan css u dijelu #blog p, sidebar p ili tako nesto (za postavljanje rastojanja izmedju teksta mozes unutar ovog dijela dodati line-height: 260%;)…ovo je samo primjer,,,ti mozes i smanjit u zavisnosti koliko zelis da ti tekst bude razmaknut u redovima.

 2. Hvala,uspjelo je,ali imam i jos jedno pitanje kako da namjestim da mi u blogu kad objavim post slova budu deblja,plave boje i ona osrednje velicne,i to bez dodatnih podesavanja u postu ,da li mogu nesto da ubacim u html kod da mi slova u postu uvjek budu takva???pozzz i hvala unaprjed

 3. naravno da se moze to urediti ali postoji i problem(taj ukoliko si ti prilikom pisanja posta slova bojila i mjenjala velicinu i vrstu*takva se nece promjeniti unosom novog html koda,a ukoliko si post pisala samo ono///unesi i objavi onda ce ti postovi poprimiti izgled onakav kakav ti zadas u css-u).
  kako promjeniti??
  unutar css-a (head tag)dodajes u #blog slijedece vrijednosti pored postojecih(ne brisati vrijednosti koje vec postoje a dodati slijedece):

  #blog {…………..; color:#FF00FF; font-weight:bold; font-size:12px;}

  dakle slova ce biti podebljana ruzicaste boje velicine 12px,

 4. Znas onaj tvoj dizajn skorpija (ako neznas, svrati do mog bloga da vidis koji je), mozes li napraviti neki dizajn slican skorpiji, u onakvom fazovu…. isto sa jednim prozorom………..unaprijed hvala (html kod mi mozes poslati preko privatnih poruka, ili mozes ostaviti u komentarima, meni je svedno), jos jednom hvala…….

 5. I, moze jos jedno pitanje…? Zanima me, posto zelim u jedan post da stavim “klikni ovdje” i da ne bi pravila na blog da me odvede u novi prozor, kako da to preusmjerim na najnoviji post, a da se on ne pojavljuje na naslovnoj stranici?

 6. jedino sto mozes da na “Kod” za button postavis link za najnoviji post http://NAZIV VASEG BLOGA.blogger.ba/arhiva/?start=0 (dodaje se adresa vaseg bloga) i postavis taj kod na svaki post izuzev prvog,jer koliko sam dobro razumijela zelis da button bude vidljiv na svim postovima izuzev najnovijeg,

 7. to nije nikakva skripta vec u css. dijelu u npr.nav dijelu naprave se dvije slike u crvenoj i crnoj boji (jer i ako bolje malo pogledas vidjet ces logo i u crvenoj boji samo manje uocljiv)i onda se one stave crvena u a: link a crna u a: hover link tako da klikom na nj se promjene,

Komentariši